✓ Toimitus 2-4 päivää ✓ Turvallinen maksu

Liukuesteet

Joka vuosi tuhannet ihmiset loukkaantuvat ikävissä kaatumis- ja liukastumisonnettomuuksissa. Monet johtavat vakaviin ongelmiin, sairaalahoitoon ja työkyvyn heikkenemiseen. Monet putoamis- ja liukastumisonnettomuudet olisi kuitenkin voitu estää tehokkaalla liukastumisen estolla. Liukuesteiden tuotevalikoimamme on suunniteltu parantamaan lattioiden ja muiden liukkaiden pintojen liukastumisen estoa kotona, toimistossa tai muilla alueilla, joilla sinun on ehkäistävä ja vähennettävä tämäntyyppisten onnettomuuksien riskiä.

Yksi yleisimmistä paikoista liukastumiselle on kylpyhuone ja suihkutila, sillä märät lattiat ja pinnat voivat olla petollisia, jos et ole varovainen. Valikoimamme suositut, pyöreän muotoiset liukuesteet ja läpinäkyvät liukuesteet kylpyhuoneisiin ja suihkuihin ovat helppoja ja nopeita asentaa ja tarjoavat tehokkaa liukastumissuojan ja turvallisemman elämän.

Jopa tavalliset matot voivat aiheuttaa piilotetun liukastumisvaaran. Tämä on helposti estettävissä valikoimamme matoille tarkoitettujen silikonisten liukuesteiden avulla, jotka on helppo asentaa maton jokaiseen nurkkaan, mikä  vähentää liukastumisriskiä, mutta estää myös kulmien nousun.

Liukastumisonnettomuudet ovat yksi yleisimmistä vammoista kotona

Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu kotona tai sen lähellä. Putoamis- ja liukastumisonnettomuudet ovat myös yksi yleisimmistä syistä, miksi erityisesti iäkkäät ihmiset vahingoittavat itseään. Niistä, jotka kaatuvat ja loukkaantuvat vakavasti, noin 8 kymmenestä on yli 65-vuotiaita. Hauraat luut, lihas- ja tasapainohäiriöt, näön heikkeneminen, sairaudet ja lääkkeet liittyvät ikääntymiseen ja ovat kaatumisriskitekijöitä. Riski on kuitenkin sama iästä riippumatta. 

Putoamisen ja itsesi loukkaantumisen vaara aiheuttaa pelkoa. Se estää monia ihmisiä lähtemästä ulos ja liikkumasta. Seurauksena on lisääntynyt eristäytyminen, heikentynyt fyysinen suorituskyky ja nopeutunut ikääntyminen.

Vinkkejä liukastumisonnettomuuksien välttämiseksi kotona

Vaikka putoamisonnettomuuksia ei voida täysin estää, voit toteuttaa useita yksinkertaisia toimenpiteitä ainakin joidenkin kodin riskien ehkäisemiseksi.

  • Varmista, että kodin yleisvalaistus on hyvä. Liian hämärä valaistus lisää putoamisriskiä.
  • Vältä löysiä mattoja, joihin voit liukastua tai kompastua. Voit kiinnittää ne helposti asettamalla niiden alle liukumaton matto mattoja varten tai poistamalla ne kokonaan. Onko sinulla löysät johdot? Kiinnitä ne lattiaan tai seinään.
  • Monet liukastumisonnettomuudet tapahtuvat kylpyhuoneessa. Varmista, että kylpyhuoneen lattia on liukumaton ja käytä liukumatonta mattoa tai liukumatonta teippiä kylpyammeessa tai suihkussa. Ammeen/suihkun vieressä oleva kahva helpottaa tasapainon säilyttämistä.
  • Vältä liukkaita sukkia tai kenkiä tai kenkiä ilman takakansia.
  • Onko sinulla korkeat kynnykset? Vaihda laskemaan tai poista se kokonaan.
  • Yritä sijoittaa usein tarvitsemasi tavarat lähelle. Jos sinun on vielä kiivettävä saadaksesi jotain, käytä tukevia tikkaita tai pyydä apua.

Liukastumisonnettomuudet ulkona

On tärkeää päästä ulos ja liikkua raikkaassa ilmassa ja oikeilla apuvälineillä putoamisonnettomuusriski pienenee. Varmista, että käytät oikeita kenkiä, joissa on hyvä pito. Jos ulkona on liukasta ja jäistä, piikkien käyttö kenkien pukemiseen tekee siitä paljon helpompaa. Apuvälineet, kuten kävelijä, sauvat tai keppi (talvella jääkatkoilla), helpottavat tasapainon säilyttämistä.

Monet liukastumisonnettomuudet tapahtuvat portaissa. Varmista myös, että sisäänkäynnissä on riittävästi valaistusta, että portaissa on kaiteet ja että jalkakäytävät ovat kunnolla hiekoitettuja, jos ne ovat liukkaita.

Lue lisää...