✓ Toimitus 2-4 päivää ✓ Turvallinen maksu

Kallistussuojat ja huonekalujen ankkurointi

Kalusteen turvallisesti ankkuroivien kallistussuojien ja kalustelukkojen avulla estät helposti huonekalujasi tai televisiotasi kaatumasta ja aiheuttamasta onnettomuuksia. Valikoimastamme löydät useita malleja eri käyttökohteisiin. TV:n kallistussuojamme on suunniteltu erityisesti sopimaan taulutelevisiosi kiinnikkeisiin.

Miksi kallistussuojaa kannattaa käyttää?

Uteliaille lapsille kodin huonekalut näyttävät vuorijonona, joka odottaa kiipeilyä. Lapset kiipeävät usein päästäkseen lähemmäksi jotain, jota he eivät voi saavuttaa, kuten lelua tai keksipurkkia. Lipastot, hyllyt, televisiot ja muut vastaavat ovat kuitenkin vaarassa kaatua, jolloin pieni kiipeilijä voi loukata itsensä. Itse asiassa yksi yleisimmistä kodeissa tapahtuvista onnettomuuksista nykyään ovat kaatumisonnettomuuksia, jotk aaiheutuvat tavaroiden tai huonekalujen kaatumisesta, jonka seurauksena henkilö loukkaantuu. Siksi on tärkeää varmistaa, että kaikki kodin kalusteet ovat ankkuroituja ja turvallisia.

Tämä estetään helposti kallistussuojalla ja huonekaluankkureilla, joilla voit kiinnittää huonekalut ja TV:n nopeasti ja helposti esimerkiksi seinään ja estää niitä kaatumasta. Sijaitseeko taulutelevisiosi matalalla tasolla? Sitten suosittelemme, että lapsiturvaat sen valikoimamme kallistussuojalla televisiota varten. Niiden pituus on säädettävissä, joten ne voidaan helposti mukauttaa useille alueille. Tuotteessa on lisäksi kiinnikkeet, jotka sopivat taulutelevisiosi takana oleviin niin kutsuttuihin VESA-kiinnikkeisiin. Hyllyille ja lipastoille suositellaan seinään kiinnitettävää kulmaraudan muotoista kallistussuojaa tai huonekalujen kalistussuojahihnoja, jotka ankkuroivat huonekalun tukevasti seinään.

Ohjeita kallistussuojien käyttöön ja huonekalujen ankkurointiin

Tässä annamme vinkkejä kaatumisonnettomuuksien estämiseen.

Televisiot

 • Kiinnitä taulutelevisio seinälle, jos siihen on mahdollisuus. Se on vakain ja turvallisin tapa.
 • Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kiinnittää televisiota seinälle, muista käyttää television kallistussuojia, jotka pitävät taulutelevisiosi paikallaan.
 • Käytä television kokoon ja painoon sopivaa telinettä. Hyllyt, yöpöydät ja lipastot eivät aina ole suunniteltu alustaksi raskaille televisioille. Ei varsinkaan avattaessa laatikoita ja muita painopisteen uudelleen jakavia asioita.
 • Aseta televisio mahdollisimman taakse lipastolle tai hyllylle, jotta lapset eivät pääse siihen käsiksi.
 • Jos sinulla on klassinen, niin kutsuttu paksu televisio, on yhtä tärkeää varmistaa, että se on tukevasti ankkuroitu. Se, että nämä televisiot ovat usein raskaampia, ei tarkoita, että ne eivät voi kaatua.

Huonekalut

 • Kiinnitä kaikki huonekalut, kuten pöydät, hyllyt, kaapit jne. seinään huonekaluankkureilla tai kallistusuojilla.
 • Asenna laatikoihisi rajoittimet, jotka estävät lapsia vetämästä laatikoita ulos kokonaan heidän etsiessään tavaroitaan.
 • Tee huonekaluistasi entistä vakaampi sijoittamalla painavampia tavaroita alahyllyihin tai laatikoihin. Tällä tavalla saat parhaan painopisteen.
 • Varo, ettet säilytä jännittäviä tai hauskoja leluja, kirjoja tai kaukosäätimiä paikoissa, joihin lasten on kiivettävä päästäkseen niihin käsiksi.

Sähköjohdot

 • Muista piilottaa esimerkiksi valaisimien, kaiuttimien, televisioiden ja stereoiden kaapelit ja johdot siten, että lapset eivät pääse niihin käsiksi, eivätkä vedä niistä.
 • Käytä kosketusuojia pistorasioissa, jotka eivät ole käytössä, estääksesi lasta leikkimästä pistorasialla ja saamasta sähköiskua.

Lue lisää...